Nieuws

Pelgrims 2 daagse 2020

We kunnen terugkijken opeen goed verlopen pelgrimstocht op 4 en 5 mei 2019. Maar er staat weer een nieuwe tocht op stapel in het veelbelovende komende jaar 2020. Op 2 en 3 mei 2020 wordt door de Broederschap van de Heilige Jacobus uit Roermond weer de jaarlijkse 2-daagse voettocht georganiseerd door het Limburgse land.

Op zaterdag 2 mei vertrekkken de deelnemers om 10:00 u. vanaf het NS station Geleen-Oost. Na een tocht door het mooie landschap loopt men naar het station Spaubeek. Hier worden diegenen opgehaald, die niet op tijd in Geleen-Oost konden zijn.
Vanaf Spaubeek gaan we de Via Coriovallum lopen. Een tocht die ook over gedeelten van het Jacobspad gaat. Coriovallum was de Romeinse benaming van Heerlen, een kruispunt van belangrijke Romeinse heerwegen. Tegen de middag is er een lunchpauze voorzien in Kasteel Terborgh in Schinnen.
Na de lunch, om 13:00 u, gaan de deelnemers verder door het dal van de Geleenbeek. Bij de Droomvijver in Hoensbroek is een korte pauze en daarna wordt de Caumerbeek gevolgd tot in Heerlen. Hier wordt een bezoek gebracht aan de Sint Pancratiuskerk.
Om 17.00 u. vertrek men vanuit deze kerk naar het Natuurvriendenhuis Eikhold in Heerlen de slaapplek.
Om 19:00 u. vertrekken de deelnemers naar een Brasserie voor het warme avondeten. Na het diner is hier verder een gezellig muzikaal samenzijn met een bekend koor.
Op zondag 3 mei is er om 7:30 u. een ontbijt en tijd voor het maken van lunchpakketten. Romd  8:30 u. gaan we verder door Benzenrade naar Parc Imstenrade. Hier is de mogelijkheid om in de kapel van deze residentie om 10.00 u. de H. Mis bij te wonen.
Om 10.30 u. wordt gepauzeerd in Brasserie La Valeur. Hier was vroeger van 1923 tot 1993 de de Vroedvrouwenschool van Heerlen gevestigd.
In Simpelveld, in het restaurant van het Spoorwegmuseum ZLSM, is er rond 13:15 u. tijd voor de lunchpauze. indien er belangstelling voor is, kan een rondleiding over het stationsemplacement worden gegeven. Rond 14:45 u. vertrekken de deelnemers naar Bocholtz, waar de tocht eindigt in de Sint Jacobuskerk voor de pelgrimszegen en een stempel. Daarna sluiten we dit weekend af met koffie / thee en een stuk Limburgse vlaai in Café Oud Bocholtz.
Vanaf hier is busvervoer met een uursdienst naar station Heerlen mogelijk.

Het maximale aantal deelnemers is dit keer 50 personen en de kosten zijn  € 65,-- p/p.
Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar  jmcoopmans@gmail.com

Meer nieuwsberichten

Pelgrimsmis Roermond

Nieuwsarchief

Octaaf Sint Gerlachus
Investituur 2 nieuwe broeders
Broeders op locatie in Horst
Overlijden broeder Hans Pastwa
wandeling 25 augustus
Jacobusviering 25 juli 2019
Broeders op locatie in Kerkrade
20 juni 2019 inzegening Jacobuskapel in het buurtschap Geloo te Belfeld
Pelgrims2daagse 2019
Kerkenwandeling Utrecht
bezoek Broederschap aan Emmerich
Landelijke Pelgrimsmis 2019
Broeders op locatie 2018
Jacobusdag 25 juli 2018
Pelgrims2daagse 2018
Landelijke pelgrimsmis 2018
Investituur van een nieuwe broeder
Samen met de Bisschop naar Heerlen
Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis
Pelgrims2daagse 2017
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma